سرخط خبرها :
دوشنبه 24 خرداد 1395 / 07:59|کد خبر : 763|گروه : اقتصادی

یادداشت/

ظرفیت های فرهنگی بستری برای رونق کسب و کار نوین

ظرفیت های فرهنگی بستری برای رونق کسب و کار نوین

هنر و میراث فرهنگی می تواند یکی از مزیت ها و پتانسیل های مهم اقتصاد کشورها باشد، در این راستا توجه به صنایع خلاق یا صنایع فرهنگی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

به گزارش گولان سقز، یونسکو صنایع خلاق را صنایعی می داند که محصولات خلاقانه ملموس و ناملموس هنری و فرهنگی تولید می کنند و دارای پتانسیل بازتولید درآمد و ثروت از طریق به کارگیری دارایی های فرهنگی و تولید کالاها و خدمات دانش پایه اعم از سنتی و معاصر هستند.

 

طبق تعریف یونسکو، صنایع خلاق به 4 دسته تقسیم می شوند: 1- میراث فرهنگی (شامل: میراث فرهنگی ملموس و ناملموس)؛ 2- انواع هنر (شامل: هنرهای نمایشی و تجسمی)؛ 3- رسانه ها (فیلم، تلویزیون، رادیو، رسانه های چاپی و نشریات) و 4- آفرینش های کارکردی (شامل: طراحی داخلی، گرافیک، مد، جواهرآلات، صنایع دستی، اسباب بازی ها، نرم افزار، بازی های ویدئویی و کامپیوتری، محتواهای دیجیتالی، معماری، تبلیغات، پژوهش ها و تحقیقات خلاق).


مهمترین منابع صنایع خلاق چهار سرمایه اقتصادی، انسانی، اجتماعی و نمادین هستند و فرهنگ و هنر به عنوان مهم ترین کارخانه تولید سرمایه های اجتماعی و نمادین هستند. رشد فناوری، تقاضا و گردشگری از مهم ترین پیشران های اقتصاد و صنایع خلاق هستند.


مناطق کردنشین ایران و خصوصاً استان کردستان دارای ظرفیت های گسترده، متنوع و متکثر در حوزه فرهنگی و هنری می باشند. وجود آثار تاریخی و باستانی و جاذبه های طبیعی دیدنی، صنایع دستی کم نظیر و متنوع، جواهرآلات زیبا، وجود گروه های مختلف و خلاق در زمینه هنرهای نمایشی، وجود جوانان و نیروهای خلاق و باتجربه، برگزاری مراسمات مختلف و بسیار زیبای بومی، مذهبی و باستانی (مراسمات نوروز، پبرشالیار و...) از پتانسیل هایی است که در صورت توجه و برنامه ریزی مناسب می توان کردستان را به قطب صنایع خلاق فرهنگی تبدیل نمود.


در این راستا توجه به مفاهیمی نظیر: گردشگری فرهنگی و مذهبی، ارائه تسهیلات فرهنگی، ایجاد موزه های مختلف مردم شناسی و تاریخی، ایجاد پژوهشکده صنایع دستی، حفاظت از مالکیت فکری، حمایت از خوشه ها و ایده های خلاق، برگزاری جشنواره های ملی و بین المللی فرهنگی و هنری در کردستان با رویکردی مردمی، توجه به کارآفرینی فرهنگی و... موثر باشد.


ـ منابع: بیدرام، رسول (1395)؛ بازتولید ثروت از طریق به کارگیری دارایی های فرهنگی، مجله دانش بنیان.


یادداشت از: فردین مصطفایی

انتهای پیام/

گولان، هه وال، شاره که م سه قز، سقز، کوردستان، سایت خبری، شهرستان سقز



برچسب ها :

کسب و کاراقتصادظرفیت فرهنگیکارآفرینیکردستان

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
آخرین اخبار
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

تلگرام، گولان سقز، شبکه های اجتماعی، همراه باگولان

بیمارستان، نوبت اینترنتی، بیمارستان امام خمینی، کلینک تخصصی، درمانگاه چشم، متخصص داخلی، زنان و زایمان، گوش، حلق و بینی، رزرو نوبت اینترنتی، متخصص کلیه و مجاری، ارتوپدی، قلب، بیمارستان امام خمینی سقز، بیمارستان بعثت، بیمارستان توحید، بیمارستان قدس،بیمارستان فجر مریوان، بیمارستان امام حسین بیجار، بیمارستان شهید بهشتی قروه، بیمارستان بوعلی مریوان، بیمارستان صلاح الدین ایوبی بانه، بیمارستان سقز، بیمارستان سنندج، بیمارستان مریوان، بیمارستان بیجار، بیمارستان قروه، بیمارستان بانه

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

کسب و کار، تجارت، آگهی، خوش فروش، رایگان، تبلیغات، ایران، کامپیوتر، پوشاک، مواد غذایی، آموزش، بهزاد مرادی سقز

شبکه، فضای مجازی، کانال اطلاع رسانی، شبکه ایرانی، رسانه، موبایل، گوشی

فراخوان، خبرنگاری، سقز، اطلاع رسانی، سایت گولان، گولان سقز، پوستر

گولان سقز، پخش زنده، شبکه های استانی، شبکه ملی، شبکه های صدا وسیما، شبکه سه، کردستان