در کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهرهای استان کردستان مطرح شد؛
موازی کاری مسئولان مانع پیشرفت امورات فرهنگی است
قادرمرزی و قربانی از شورای اسلامی شهر کامیاران نیز کمبود مشکلات مالی، بی توجهی مسئولین به امور فرهنگی ورزشی و موازی کاری برخی از ادارات سطح شهرستان را مانع پیشرفت کارهای فرهنگی دانستند.
به گزارش خبرنگار گولان سقز، نشست مسئولین کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهرهای استان کردستان با حضور راشدی مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری، زهرا آوجیان رئیس شورای اسلامی استان، کامیل کریمیان معاون سیاسی فرماندار شهرستان سقز، تعدادی از مسئولین کمیسیون های فرهنگی شهرهای استان و رئیس شورای شهر برخی از شهرها در سالن جلسات شورای شهر سقز برگزار شد.
در این نشست مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری کردستان، شورای شهر و شهرداری سقز را الگوی موفق در زمینه فرهنگی در منطقه دانست و خاطر نشان نمود؛ که به مقوله فرهنگی باید نگاهی مردمی داشت و کارهای فرهنگی به خود مردم واگذار شود.
جمال ارشدی هویت بخشی به مسائل فرهنگی را توسط متخصصان این عرصه امری ضروری خواند و اظهار داشت: جهت حرکت در مسیر توسعه فرهنگی و جامعه مدنی باید مقوله نقدپذیری در جامعه نهادینه شود.
وی با اشاره به 10 شاخص کلان و 84 شاخص خرد برای توسعه فرهنگی، گفت: باید این شاخص ها متناسب با ظرفیت ها و بافت فرهنگی هر شهرستانی تعریف و در راستای آن برنامه ریزی و حرکت نمود
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری کردستان تهیه بسته فرهنگی در سطح استان با همکاری جهاد دانشگاهی، تهیه سند توسعه فرهنگی با همکاری دانشگاه کردستان، تعامل با مدیران ادارات در راستای خدمات رسانی مطلوب و شایسته به مردم را حرکت مناسبی در راستای برنامه ریزی و تقویت شاخصه های فرهنگی در شهرهای استان دانست.
باقی رحمانپور رئیس شورای شهر سقز ضمن خیر مقدم به اعضای حاضر در این جلسه، با اشاره به اهمیت مسائل فرهنگی بعنوان زیربنا و محرک توسعه، گفت: برگزاری همایش موسیقی غرب کشور در سقز، حمایت از ورزشکاران، کمک به انجمن ها، موسسات و کمپ ها ، حمایت از برنامه های تئاتر، کمک به فقرا و نیازمندان، کمک به ادارات سطح شهر و همچنین حمایت از سمینار ها و همایش ها در سطح شهر، حمایت از خرید 20 هزار جلد کتاب و ... از جمله اقدامات فرهنگی هنری انجام شده، شورای شهر سقز در این دوره است.
در ادامه این نشست رئیس شوراهای استان کردستان، مهمترین مطالبه شوراها را احیاء و ارتقاء جایگاه این نهاد مردمی دانست و گفت: تحقق این مساله مستلزم تعامل و هماهنگی و همکاری تمامی دستکاه های اجرایی است
زهرا آوجیان ضمن تجلیل از اقدامات مناسب فرهنگی شورای شهر و شهرداری سقز، به آسیب شناسی اجتماعی شوراها، احیاء و ارتقاء جایگاه شوراها، اعلام تهیه تفاهم نامه های همکاری استانی بین ادارات مختلف با شورا برای اولین بار در سطح کشور پرداخت و گفت: شورا نقطه ارتباط و اتصال مردم و مسئولین اند که ارتقای این جایگاه نیازمند توجه و تعامل بیشتر مدیران شهرستانی، استانی و کشوری است. وی افزود: اقدامات فرهنگیِ مناسب و صحیح، آرامش و امنیت روانی در جامعه را به دنبال خواهد داشت.
کامیل کریمیان معاون سیاسی انتظامی فرمانداری سقز یکی از اولویت های فرهنگی دولت تدبیر و امید را ایجاد نشاط بخشی اجتماعی دانست و گفت: حمایت از انجمن ها یکی از راهکار های مقابله با آسیب های فرهنگی ـ اجتماعی است، که زمینه همکاری و حمایت از این نهادهای مردمی فراهم است.
احمد چوپانی مسئول کمیسیون فرهنگی دیواندره اظهار داشت: زیربنا و ساختار فرهنگ یک جامعه میراث فرهنگی، زبان خاص، پوشش می باشد. وی اشاره نمود دستاوردهای فرهنگی استان کردستان به تولید نرسیده است و صدا و سیمای استان باید در این راستا گامهای بلندتری را برای تغذیه فرهنگی بردارد.
ابوبکر درویشی مسئول فرهنگی شورای شهر بانه بیان کرد؛ عدم تعامل بین مدیران اجرایی باعث شده تا روند امور فرهنگی در شهرستان به کندی صورت گیرد. وی اضافه نمود؛ نداشتن کتابخانه، کتابدار و بیمه کتابداری باعث شده تا در سطح شهر بانه سرانه مطالعه رشد چندان قابل توجهی نداشته باشد.
ایوب سالاروندیان رئیس شورای شهر بیجار اظهار داشت؛ شهرستان بیجار شهری مذهبی به شمار می آید و در خصوص کارهای فرهنگی تشکیل خانه هنرمندان، برگزاری موزه فرش، مکانی برای جامع القرآن تدارک دیده شده است. وی بیان نمود اگر زیرساختهای فرهنگی، هنری و ورزشی رشد مناسبی نداشته باشند مهاجرت مردم بیجار به شهرهای دیگر به یک معضل اجتناب ناپذیر تبدیل خواهد شد.
لقمان رحیم پور رئیس شورای اسلامی شهرستان بانه با اشاره به نبود امکاناتی چون نداشتن دبیرخانه، یک مکان مناسب جهت برپایی جلسات در کانی سور، کم توجهی مسئولین به دلیل کوچک بودن این شهر از معضلات شورای شهرستان بانه می باشد. برپایی آتش نوروزی، جشنواره هفتوانه، مراسم قرآن خوانی در مهرماه سالجاری با حضور قاریان مطرح ایران را از اقدامات فرهنگی این شهرستان عنوان نمود.
مهدی محمودی مسئول کمیته فرهنگی شورای شهر آرمرده بانه گفت: این شهر آخرین نقطه مرزی منطقه غرب کشور می باشد که دارای صنایع دستی و شالبافی است. با توجه به اینکه 13 کیلومتر از بانه دور می باشد اما دارای هیچگونه امکانات ورزشی فرهنگی هنری نمی باشد. وی اضافه نمود؛ حرفه شالبافی که از گذشتگان به آنان رسیده است بدلیل تهاجم فرهنگی مهجور مانده است.
قادرمرزی و قربانی از شورای اسلامی شهر کامیاران نیز کمبود مشکلات مالی، بی توجهی مسئولین به امور فرهنگی ورزشی و موازی کاری برخی از ادارات سطح شهرستان را مانع پیشرفت کارهای فرهنگی دانستند و اظهار کردند: تشکیل خانه نویسندگان، ادبا و خبرنگاران از اولویت های لازم در این شهر می باشد.
اسعد شاهی رئیس شورای اسلامی شهرستان سقز اظهار داشت: تقویت سازمانهای مردم نهاد، تکریم ارباب رجوع، بسترسازی امور فرهنگی، توجه صدا و سیما به "ان جی او"، تقویت شبکه های رسانه ای استانی را مهمترین عامل در پیشرفت امور فرهنگی دانست.
سپس محمد کیانی مسئول کمیسیون فرهنگی شورای شهر سقز بیان داشت؛ از فعالیتهای مهم این دوره اخذ مجوز باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری، برگزاری جشنواره فیلم کوتاه، دیوار گرافیکی، جشنواره موسیقی محلی – منطقه ایی، جشنواره تئاتر کردی، حمایت از نویسندگان، برگزاری دوشنبه کتاب هر هفته در پارک مولوی کرد، حمایت از هیات های ورزشی، دراختیار قراردادن وسیله نقلیه جهت اعزام ورزشکاران و هنرمندان به استانها، حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و ... می توان اشاره کرد
در پایان این نشست اعضاء حاضر در جلسه، توجه بیشتر صدا و سیما به مقوله فرهنگ و آموزش های شهروندی، تشکیل دبیرخانه فرهنگی شوراها در سطح استان، همکاری بیشتر مسئولان با نهاد شورا در راستای رفع مشکلات فرهنگی و اجتماعی، تشکیل خانه هنرمندان و نویسندگان و خبرنگاران در شهرستان ها، تداوم جلسات هم اندیشی و ... پرداختند.
در پایان اعضای حاضر در این نشست از برخی پروژه های عمرانی و زیرساختی در سطح شهر سقز بازدید کردند.
انتهای پیام/
برچسب ها :
شوراشورای استانیشورای فرهنگیفرهنگ و آموزشصدا و سیماصنایع دستیجامع القرآننظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- بره میش وحشی به دامن مادر برگشت
- مشکل بازارچه سیف سقز مربوط به اقلیم کردستان عراق است
- سپاه هیچ نقشی در بستهشدن مرز سیف سقز ندارد/کسانی که بستن مرز را به سپاه ربط میدهند، بدخواه سپاه هستند
- پرداخت 83 میلیارد ریال وام اشتغال زایی به مددجویان کمیته امداد سقز/ 130 واحد مسکن مددجویی در مناطق محروم روستایی با همکاری قرارگاه خاتم الانبیاء احداث می شود
- جزئیات درگیری سپاه با یک گروهک مسلح در منطقه مرزی اشنویه
- بازارچه سیف مجددا بسته می شود/ محروم کردن شهرستان سقز از تجارت مرزی ادامه دارد
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- مرگ پایان اختلاف پسر جوان با پدرش در سقز
- تقدیر و تشکر سرپرست فرمانداری سقز از حضور مردم شریف شهرستان در راهپیمایی روز جهانی قدس
- خروش روزه داران سقزی در حمایت از قدس به روایت تصویر
- روز قدس، نماد وحدت و انسجام مسلمانان است
- مراسم احیای شب قدر در سقز + عکس
- امام خمینی(ره) درس آزادگی را در علم و عمل به دنیا آموخت
- براندازی نظام و دین اسلام از اهداف شوم دشمنان است
- رعد و برق و باران و تگرگ دوباره در راه کردستان
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- 81 درصد واجدین شرایط در سقز کارت هوشمند ملی دریافت کرده اند
- نامه علمای اهل سنت به رهبر انقلاب در پی خروج آمریکا از برجام
- مسمومیت ۲۲۲ کردستانی بر اثر مصرف قارچ های سمی از ابتدای امسال
- رفع عطش در ماه رمضان با سادهترین روشها/ مصرف میوه در وعده سحر را از یاد نبرید