اختصاصی گولان سقز/
زنگ خطری که طناب بی صدا، به صدا در آورد

سقز شهری که مدعیان آن ادعای قدمت تاریخی آن را همیشه به یدک میکشند به لحاظ آسیب اجتماعی دارای شرایط مناسبی نیست و خودکشی، چاقو کشی، اعتیاد، طلاق و.... در این شهر بیداد می کند.
به گزارش خبرنگار گولان سقز، به لحاظ جامعه شناسی دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که استادان و جامعه شناسان که کم نیستند نتوانسته اند در این زمینه ریشه یابی های لازم را انجام دهند یا اگر هم تلاشی صورت گرفته است خروجی آنها به دلایل مختلف مناسب و مفید واقع نشده است و گرنه چطور ممکن است که در کمتر از 3ماه اول سال 1395 شاهد چندین مورد خودکشی باشیم که حتی مناطق روستایی را نیز در بر گرفته است.
حتی در بحث جنسیت نیمی از جمعیت جامعه "بانوان یا افراد مونث" را نادیده گرفته اند و کمتر به آسیب های اجتماعی آنها پرداخته اند که خود جای تاسف و تامل بسیار دارد ؛ در واقع باید اذعان کرد یا اساتید جامعه شناسی، علوم اجتماعی، روانشناسی و روشنفکران آنقدر خود بزرگ بین هستند که فقط نظریه های خود و آنچه که از جامعه غربی برداشت کرده اند را قبول دارند یا در برپایی جلساتی که بتوان به ریشه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی در این زمینه پرداخت ناتوان هستند و فقط در حد اینکه خالی از عرایض نباشد دور هم جمع شده و برای همدیگر دست میزنند اما غافل از اینکه عملکرد آنها از تشکیل این گونه جلسات آسیب شناسی، را باید در واکنش های اجتماعی دنبال کرد؛ نه از دور هم نشستن بر سر میزها !!!
رفتار های اجتماعی از جامعه ای به جامعه دیگر و حتی از نسلی به نسل دیگر متفاوت است. اما این واقعیت تلخ و دردناک را نباید کتمان کرد که بسیاری از انسانها در نقش آفرینی "جرم" شریک هستند و همین که در مقابل یک واکنش افراد، آنها را با القاب خطاکار یا مجرم صدا میزنیم در آینده فرد تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. هر چند که در زمینه آسیب های اجتماعی؛ محیط خانواده، همسالان، محیط آموزشی، فامیل، وضعیت طبقه اجتماعی، محله، منطقه، وضعیت اقتصادی، شرایط آب و هوا و شرایط زیست محیطی تاثیر مستقیم دارد اما به لحاظ آسیب شناسی دیگر نمیتوان گفت: افرادی که دست به خودکشی میزنند افرادی هستند که کجروی اجتماعی دارند و بزهکار شناخته می شوند چرا که در بین این خودکشی ها دختران کم سن و سال، زنان و افراد تحصیلکرده نیز وجود دارند در واقع باید اذعان کرد به لحاظ انواع بزهکاری و کجروی های اجتماعی امروز شهرستان سقز زبانزد عام و خاص در منطقه شده است و علاوه بر چاقوکشی، قتل، اعتیاد، فحشا، طلاق و.... خودکشی هم جدیدا در کنار این آسیب های اجتماعی سایه گسترانیده است و نارضایتی از وضع موجود، کمبود محبت، خود را تنها دیدن، احساس مسئولیت کردن در قبال مشکلات روزمره و به بن بست رسیدن زیر بار تمام این مسائل از دلایل مهمی است که افراد را به خودکشی سوق میدهد.
در واقع متخصص های مغز و اعصاب و روانشناسان برای پیشگیری از این دست اتفاقات باید به جای داروهای آرامبخش به لحاظ روحی و روانی هم به بیماران کمک کنند تا شاهد این گونه اتفاقات نباشیم در حقیقت همه افراد جامعه در قبال همدیگر مسئول هستیم و اگر فردی دچار مشکل افسردگی یا گوشه نشینی شد نباید وی را تنها بگذاریم بلکه باید در بهبودی کامل او تلاش کرده و نگذاریم گوشه نشینی و انزوا را پیشه کند.
جامعه شناسان و روانشناسان هم باید به علت ها و ریشه یابی اینگونه خودکشی ها بپردازند. دلایل پرخاشگری جوانان چیست؟ آیا روحیه جامعه شهری و روستایی خسته و بیمارگونه است؟ نقش بازی های جنگی و کامپیوتری در گوشه گیری افراد چه تاثیرات منفی را به همراه خواهد داشت؟ و سوالات زیاد دیگری که میتواند در این رابطه وجود داشته باشد به بحث و تبادل نظر بپردازند و برای آنها جواب های قانع کننده و ریشه ای پیدا کنند تا این عمل نادرست در بین افراد جامعه تعمیم پیدا نکند.
امیدوارم مدیران هم چنانکه برای برپایی جشنواره های مختلف و سینمارهای تاریخی، کنسرت، نمایشگاه و مسابقات ورزشی و... اهتمام می ورزند به زیر ساخت های فرهنگی هم توجه وافری داشته باشند و اساتید دانشگاه و نظام آموزشی که همگی از تحصیل کردگان دانشگاهی هستند موشکافانه به دانش آموخته گان خود در این زمینه مهم کمک کنند تا دیگر شاهد آن نباشیم که هیچ طنابی برای حلق آویز کردن عزیزانمان، صدای را بی صدا کند و داغ بزرگی را برجا بگذارد.
یادداشت از: آراس قربانی پور
انتهای پیام/
برچسب ها :
خودکشیآسیب اجتماعیحلق آویز کردنچاقوکشیاعتیادطلاقافسردگیخودکشی در سقزروانشناسجامعه شناسنظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- بره میش وحشی به دامن مادر برگشت
- مشکل بازارچه سیف سقز مربوط به اقلیم کردستان عراق است
- سپاه هیچ نقشی در بستهشدن مرز سیف سقز ندارد/کسانی که بستن مرز را به سپاه ربط میدهند، بدخواه سپاه هستند
- پرداخت 83 میلیارد ریال وام اشتغال زایی به مددجویان کمیته امداد سقز/ 130 واحد مسکن مددجویی در مناطق محروم روستایی با همکاری قرارگاه خاتم الانبیاء احداث می شود
- جزئیات درگیری سپاه با یک گروهک مسلح در منطقه مرزی اشنویه
- بازارچه سیف مجددا بسته می شود/ محروم کردن شهرستان سقز از تجارت مرزی ادامه دارد
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- مرگ پایان اختلاف پسر جوان با پدرش در سقز
- تقدیر و تشکر سرپرست فرمانداری سقز از حضور مردم شریف شهرستان در راهپیمایی روز جهانی قدس
- خروش روزه داران سقزی در حمایت از قدس به روایت تصویر
- روز قدس، نماد وحدت و انسجام مسلمانان است
- مراسم احیای شب قدر در سقز + عکس
- امام خمینی(ره) درس آزادگی را در علم و عمل به دنیا آموخت
- براندازی نظام و دین اسلام از اهداف شوم دشمنان است
- رعد و برق و باران و تگرگ دوباره در راه کردستان
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- 81 درصد واجدین شرایط در سقز کارت هوشمند ملی دریافت کرده اند
- نامه علمای اهل سنت به رهبر انقلاب در پی خروج آمریکا از برجام
- مسمومیت ۲۲۲ کردستانی بر اثر مصرف قارچ های سمی از ابتدای امسال
- رفع عطش در ماه رمضان با سادهترین روشها/ مصرف میوه در وعده سحر را از یاد نبرید