اختصاصی گولان سقز؛
مدیریت بحران سقز، هر سال دریغ از پارسال/ تفسیرهای غیر عادلانه فضای مجازی از حادثه مرگ 4 شهروند سقزی + عکس
شهر سقز با قدمت سه هزار ساله ای که دارد این روزها حال خوشی ندارد و عزادار چهار جوانی می باشد که روز جمعه 25 فروردین ماه بر اثر رانش زمین و ریزش دیواره شمال غربی پارک کوثر جان خود را از دست دادند.
به گزارش گولان سقز، بی تدبیری مدیریت بحران شهرستان سقز هر سال بهتر از پارسال مشهود می شود با این تفاوت که سالهای قبل تلفات جانی نداشتیم ولی متاسفانه امسال چهار جوان خود را از دست دادیم.
ایران از لحاظ موقعیت جغرافیایی، کشوری حادثه خیز طبیعی است و از 42 نوع حادثه طبیعی شناسایی شده در دنیا 31 حادثه در کشور تجربه شده است.
27 تیر سال 94 بارش سیل آسا و نابهنگام باران در شهر سقز رخ داد که بدلیل عدم اطلاع رسانی از سوی سازمان هواشناسی و ناهماهنگی در مدیریت بحران سقز به یک ویرانه تبدیل شد.
در حالی که بارش کمتر از نیم ساعت طول کشید زندگی ساکنان این شهر مدرنیزه را با مشکل مواجه کرد و خسارات مالی زیادی به اموال مردم اعم از خودرو، مغازه، مزارع، باغات و وسایل دیگر آنها وارد کرده است.
این بارش که منجر به جاری شدن سیل در کوچه ها، خیابان و بازارهای شهر شد، ضرر و زیان بسیاری بر زیرساخت های این شهر وارد کرد و موجب آب گرفتگی بسیاری از منازل مسکونی و مغازه ها شد.
در بخش عمده ای از نقاطی که آب در آن تجمع یافته بود، نبود کانال های انتقال آب به عنوان زه کش های مصنوعی و رعایت نکردن شیب مناسب معابر، عامل اصلی ایجاد مشکل بود که از وظایف دستگاه های خدمات رسان شهری در حین طراحی شهری توجه به این عوامل مهم بود.
ضعف زیرساختی در نتیجه به بارآمدن خسارات زیاد ناشی از سیل اخیر نشان از عدم انجام کار ارزشمند و زیربنایی در شهر سقز است و نیز نشان از کم کاری و صرف ناقص بیت المال در انجام اموری از جمله جدول کشی و دیگر پروژه های روتیتر است.
پس از این حادثه در تاریخ 6 فروردین 95 نیز سیلابی دیگر در سقز اتفاق افتاد که خسارت زیادی را به مزارع و سبزی کاری های اطراف این شهر وارد کرد که متاسفانه باز این مسئله بی تدبیری مدیریت بحران شهرستان را به همراه داشت و پس از نیز پاس کاری افراد خسارت دیده از این اداره به آن اداره برای جبران خسارت...
***
***
امسال نیز 25 فروردین ماه همزمان با شروع بارش و نزولات آسمانی در برخی از استانهای شمالغرب کشور، لغزش بخشی از ترانشه شمال غربی مشرف به رودخانه سقز در پارک کوثر سبب جان باختن چهار نفر از جوانان همشهری ما شد.
تشخیص خطر لغزش بخشی هایی از این ترانشه شاید برای شهروندان عادی که از پایین به انجا نگریسته باشند غیر ممکن نبوده است و به قول مسئولین امر حصارکشی شده بود.
اما چرا در آن محوطه تابلویی با عنوان خطر یا خطر ریزش ندیدیم؟!!
آنچه مسلم است؛ مسئولین پس از حادثه در محل وقوع حوادث میرسند و با بیان نطق هایی حوداث را سهل انگاری شهروندان بازخوانی می کنند و مقصر دانستن دستگاههای مختلف و به حاشیه پرداختن در حوادث بهترین راه نجات صندلیهای مدیریتی است.
متاسفانه در دنیای مجازی نیز هرکسی برای خود آتش بیار معرکه می شود و با نظراتی، حضور آن جوانان را در آن محل با هزار داستان می سرایند و ناجوانمردانه و بی محبا در گروهها و کانال ها فوروارد می کنند اما نمی گویند که حادثه هیچگاه خبر نمی کند و اگر آنان می دانستند چنین اتفاقی می افتد هیچ وقت چنین جایی را برای جلوگیری از خیس شدن خود انتخاب نمی کردند.
حوادث سقز نشان داد که مدیران با گذشت این همه سال هنوز تجربیات لازم را برای پیشگیری و پیشبینی حوادث ندارند؛ قطعا این آخرین بحران طبیعی نیست بلکه بحرانهای وسیعتری را در آینده خواهیم داشت که باید مسئولان تدبیری برای پیشگیری و کاهش خسارت و تلفات انسانی کند.
اما متاسفانه هرسال دریغ از پارسال...
انتهای پیام/
برچسب ها :
بارش بارانسیلخسارت مالی و جانیحوادثرانش زمینمرگ 4 شهروند سقزیریزش دیواره پارک کوثرنظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- بره میش وحشی به دامن مادر برگشت
- مشکل بازارچه سیف سقز مربوط به اقلیم کردستان عراق است
- سپاه هیچ نقشی در بستهشدن مرز سیف سقز ندارد/کسانی که بستن مرز را به سپاه ربط میدهند، بدخواه سپاه هستند
- پرداخت 83 میلیارد ریال وام اشتغال زایی به مددجویان کمیته امداد سقز/ 130 واحد مسکن مددجویی در مناطق محروم روستایی با همکاری قرارگاه خاتم الانبیاء احداث می شود
- جزئیات درگیری سپاه با یک گروهک مسلح در منطقه مرزی اشنویه
- بازارچه سیف مجددا بسته می شود/ محروم کردن شهرستان سقز از تجارت مرزی ادامه دارد
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- مرگ پایان اختلاف پسر جوان با پدرش در سقز
- تقدیر و تشکر سرپرست فرمانداری سقز از حضور مردم شریف شهرستان در راهپیمایی روز جهانی قدس
- خروش روزه داران سقزی در حمایت از قدس به روایت تصویر
- روز قدس، نماد وحدت و انسجام مسلمانان است
- مراسم احیای شب قدر در سقز + عکس
- امام خمینی(ره) درس آزادگی را در علم و عمل به دنیا آموخت
- براندازی نظام و دین اسلام از اهداف شوم دشمنان است
- رعد و برق و باران و تگرگ دوباره در راه کردستان
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- 81 درصد واجدین شرایط در سقز کارت هوشمند ملی دریافت کرده اند
- نامه علمای اهل سنت به رهبر انقلاب در پی خروج آمریکا از برجام
- مسمومیت ۲۲۲ کردستانی بر اثر مصرف قارچ های سمی از ابتدای امسال
- رفع عطش در ماه رمضان با سادهترین روشها/ مصرف میوه در وعده سحر را از یاد نبرید
as [یکشنبه 27 فروردین 1396 | 23:14] پاسخ
غیر عادلانه است پیامدهای هر حادثه اعم از انسانی ویا طبیعی(علی الخصوص طبیعی) رابه پای مسولان بریزیم.
ک [دوشنبه 28 فروردین 1396 | 14:58]
غیر عادلانه تر از آن از دست دادن جان چند نفر به دلیل بی تدبیری مسئولان است.