تعطیل شدن چند پروژه نیمه کاره راه روستایی شهرستان سقز

در حالی که شاخص آسفالت راه روستایی در شهرستان سقز بسیار پایین و حتی کمتر از میانگین استانی است، گزارشات رسیده از تعطیلی و وضعیت نامعلوم چند پروژه نیمه کاره حکایت می نماید.
به گزارش گولان سقز، مسیر قلعه جقه- باشماق بطول 9 کیلومتر محل تردد بیش از 400 خانوار بصورت دائمی و چندین روستای دیگر بصورت فصلی می باشد که 2 سال پیش 4 کیلومتر آن اسفالت و ادامه کار از آن موقع تعطیل شده است، تعطیلی پروژه موجب نگرانی مردم، خراب شدن زیرسازی و افزایش هزینه ها شده و در اجرای 4 کیلومتر اسفالت انجام شده به کیفیت کار، حذف پیچ های خطرناک، پل سازی و تعریض آن کمتر توجه شده است
مسیر دیگر مسیر دره شیخان- چنارتو (خورخوره) است که عملیات اولیه این کار در سال 83 شروع و تا روستای مولان آباد ادامه یافت. قسمتی از کار باقی مانده که در سال های گذشته و ابتدای سالجاری عملیات زیرسازی جهت اسفالت از روستای دره شیخان شروع شده، اما مجدداً در چند روز گذشته عملیات متوقف و بصورت نامناسبی رها شده و در صورت بارش باران تبدیل به باتلاق می گردد.
یکی دیگر از این مسیرها، جاده خیدر- هیجانان است که 2 سال پیش از محل قوخ تا یک کیلومتری خیدر اسفالت شده و ادامه کار متوقف شده است، مردم این روستاها و کشاورزان درخواست مساعدت جهت اتمام پروژه را دارند.
کمبود اعتبارات عامل صالی توقف پروژه ها
مسئولان مرتبط کمبود اعتبارات ذرا عامل اصلی توقف این پروژه ها و یا شروع پروژه های دیگر می دانند، البته همزمان اظهار امیدواری می کنند که در سال جاری با اختصاص اعتبارات ویژه تحولی اساسی در بخش راه روستایی استان و بوِیژه سقز صورت بگیرد.
گفتنی است شهرستان سقز بعنوان دومین شهرستان استان به لحاظ جمعیت و وسعت، در حوزه راههای روستایی وضعیت مطلوبی نداشته، 932 کیلومتر راه روستایی در شهرستان سقز وجود دارد که حدود 400 کیلومتر آن اسفالت می باشد. میانگین اسفالت راه روستایی در کشور بیش از 65 درصد و در استان کردستان هم حدود 50 درصد است که شهرستان سقز از این لحاظ وضعیت قابل تعریفی ندارد.
ضرورت توسعه راه ها
کارشناسان معتقدند: با توجه به اینکه امروزه رسیدن به توسعه پایدار، نیازمند رسیدگی به وضعیت روستاهاست راه روستایی یکی از مهمترین خدمات زیربنایی است که نقش و جایگاه ویژه ای در توسعه مناطق روستائی ایفاء می کند. می طلبد مسئولین توجه ویژه ای به این مسئله داشته باشند. در این راستا افزایش اعتبارات برای بهسازی و اسفالت جاده های روستایی، تهیه شناسنامه راه ها، استفاده از پیمانکاران کارآمد و توانا، تهیه طرح جامع مطالعاتی و مکانیابی راه های روستایی با همکاری اساتید حوزه برنامه ریزی محیطی و روستایی، نظارت بر جذب و نحوه هزینه کرد اعتبارات و... ضروری بنظر می رسد که امید است مورد توجه مسئولین حوزه راه قرار گیرد.
گزارشگر: فردین مصطفایی
انتهای پیام/
برچسب ها :
نظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- بره میش وحشی به دامن مادر برگشت
- مشکل بازارچه سیف سقز مربوط به اقلیم کردستان عراق است
- سپاه هیچ نقشی در بستهشدن مرز سیف سقز ندارد/کسانی که بستن مرز را به سپاه ربط میدهند، بدخواه سپاه هستند
- پرداخت 83 میلیارد ریال وام اشتغال زایی به مددجویان کمیته امداد سقز/ 130 واحد مسکن مددجویی در مناطق محروم روستایی با همکاری قرارگاه خاتم الانبیاء احداث می شود
- جزئیات درگیری سپاه با یک گروهک مسلح در منطقه مرزی اشنویه
- بازارچه سیف مجددا بسته می شود/ محروم کردن شهرستان سقز از تجارت مرزی ادامه دارد
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- مرگ پایان اختلاف پسر جوان با پدرش در سقز
- تقدیر و تشکر سرپرست فرمانداری سقز از حضور مردم شریف شهرستان در راهپیمایی روز جهانی قدس
- خروش روزه داران سقزی در حمایت از قدس به روایت تصویر
- روز قدس، نماد وحدت و انسجام مسلمانان است
- مراسم احیای شب قدر در سقز + عکس
- امام خمینی(ره) درس آزادگی را در علم و عمل به دنیا آموخت
- براندازی نظام و دین اسلام از اهداف شوم دشمنان است
- رعد و برق و باران و تگرگ دوباره در راه کردستان
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- 81 درصد واجدین شرایط در سقز کارت هوشمند ملی دریافت کرده اند
- نامه علمای اهل سنت به رهبر انقلاب در پی خروج آمریکا از برجام
- مسمومیت ۲۲۲ کردستانی بر اثر مصرف قارچ های سمی از ابتدای امسال
- رفع عطش در ماه رمضان با سادهترین روشها/ مصرف میوه در وعده سحر را از یاد نبرید