گزارش اختصاصی/
سریال ادامه دار اخذ کمک های داوطلبانه ولی اجباری در مدارس سقز
دغدغه پرداخت کمک های به اصطلاح داوطلبانه ولی اجباری به مدارس در ذهن اولیاء دانش اموزان بویژه خانواده های کم درآمد و ضعیف وجود دارد و آنها را با نگرانی زیادی مواجه کرده است.
به گزارش خبرنگار گولان سقز، مسئولان آموزشو پرورش دریافت پول از خانوادهها در فصل ثبتنام را ممنوع اعلام کردهاند اما با بازگشایی مدارس و تشکیل انجمن اولیا و مربیان و مصوبه این انجمن، میزان کمکهای خانوادهها به مدارس برای یک سال تحصیلی مشخص میشود.
روال کار عمدتاً بدین صورت است که مدیر مدرسه، برنامههای مدنظر و نیازهای خود را برای انجمن اولیا و مربیان تشریح میکند و با تصویب آنها رقمی تحت عنوان کمکهای مالی هر دانشآموز به مدرسه مشخص میشود. برخی مدیران نیز پرداخت کمکهای مردمی به مدرسه را به اختیار خانوادهها گذاشتهاند.
اجبار دانش آموزان در پرداخت کمک های داوطلبانه به مدارس در هنگام ثبت نام، فشارهای برخی مدیران مدارس برای اجبار در پرداخت مبلغ تعیین شده کمک به مدرسه، تهدیدهای اسم بردن دانش آموزانی که مبلغ خود را پرداخت نکرده اند در صبحگاه های مدارس،عدم تحویل کارنامه به دانش اموزی که مبلغ داوطبانه را پرداخت نکرده است از مهمترین نگرانی هایی است که دانش اموزان با ان رو به رو هستند و نکته جالب این است که آموزش و پرورش هر سال نیز بر دواطلبانه بودن آن تاکید دارد!
هرچند وزارت آموزش و پرورش هر سال بخشنامه صادر میکند که گرفتن هر گونه وجهی از والدین دانش آموزان ممنوع است ولی والدین دانش آموزان می گویند که گویا این بخشنامه ها فقط برای بایگانی صادر می شود چرا که بهرحال چه اول مدارس و چه آخر این مبلغ به اصطلاح داوطلبانه باید پرداخت شود.
برخی از شهروندان سقزی در گزارش میدانی با گولان سقز ضمن گله مندی از عوامل چندین مدرسه در سطح شهرستان می گویند: در این مدارس پاکت هایی جهت اهدای کمک مالی به تمامی دانش آموزان داده شده و ضمناً توصیه شده که اولیا حتماً پاکتها را تحویل مدرسه دهند.
آنان اضافه کردند: ما بنا به بضاعت مالی و شغلی خود مبلغی را در درون پاکت قرار داده و شخصاً به مدرسه برده ایم که متاسفانه عوامل مدرسه پس از باز کردن پاکت آنرا قبول نکرده و تقاضای مبلغ بیشتری کرده اند و در همانجا برای هرکدام از اولیا مبلغی را معین کرده که واقعاً در توان بعضی از ما نبوده و نمی باشد.
این شهروندان نیز در شبکه های مجازی چون تلگرام اعتراض خود را اعلام کرده و خواستار رسیدگی مسئولین امر در این شهرستان شده اند.
این وضعیت برای خانوادههایی با درآمد متوسط و متمول مشکلی ایجاد نمیکند اما خانوادههای کم درآمد و ضعیف را بسیار نگران خواهد کرد؛ وضعیتی که برخی مواقع موجبات دلسردی دانشآموزان را به دنبال دارد و خانوادهها را از ادامه تحصیل فرزندانشان باز میدارد زیرا برای برخی، همین هزینههای اندک و به اصطلاح ناچیز، دوای درد است.
رئیس آموزش و پرورش شهرستان سقز چهارم آذرماه سال جاری در گفتگو با خبرنگار گولان در رابطه با کمک های مالی والدین به مدارس گفت: مدارس حق تعیین مبلغ کمک های مردمی را ندارد.
محمد برومند همچنین اضافه کرده است: کمک مالی به مدارس ضروری است اما باید توجه داشت که کمک مالی خانوادهها به مدارس داوطلبانه است و نباید در این رابطه اجباری اعمال شود.
برومند همچنین گفته است: والدین گرامی در صورت مشاهده چنین مسائلی می توانند به اداره آموزش و پرورش مراجعه کرده و خودم شخصاً نیز پیگیر آن خواهم شد.
انتهای پیام/
برچسب ها :
مدارسکمک اجباریکمک داوطلبانهآموزش و پرورشدانش آموزاناولیانظرات کاربران :
همشهری [جمعه 9 بهمن 1394 | 19:16] پاسخ
آقای محمدی عزیز باسلام وعرض ادب:باتوجه به سرانه اندک اموزشی وهزینه های فراوان دبستان ازجمله اب وبرق وگاز وکاغدومواد مصرفی وهزینه نگهداری تجهیزات اموزشی از جمله دستگاه های تکثیر وچاپگر و ویدیو پروجکشن وتعمیرات جزئی وکلی مدارس وهزینه های ورزشی وبهداشتی و... یابایدآموزش وپرورش کمک کند ؛ یاباید اولیای دانش آموزان داوطلبانه کمک کنند یاباید در مدارس رابست.ضمنا باکمک 5000تومانی معلمان حتی نمی توان ماژیک وایت بردمدارس راتامین کرد!
رها [سه شنبه 13 بهمن 1394 | 19:26] پاسخ
با سلام وعرض ادب اینجانب از معاونت مدیر کل ومدیر آموزش و پرورش سقز استدعا دارم از محل اعتبارات بند (د) تبصره 2قانون بودجه به مدارس کمک کنند وطوری مدیریت کنند که این اعتبار برگشت داده نشود متاسفانه مدیران سقز وبانه وزیویه نتوانستند جذب کنند تا نوسازی مدارس مجبور شدند در اختیار نماینده محترم مجلس قرار دهند تا ایشان نسبت به جذب وتوزیع آن اقدام نمایند که به ایشان دست مریزاد می گویم
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- بره میش وحشی به دامن مادر برگشت
- مشکل بازارچه سیف سقز مربوط به اقلیم کردستان عراق است
- سپاه هیچ نقشی در بستهشدن مرز سیف سقز ندارد/کسانی که بستن مرز را به سپاه ربط میدهند، بدخواه سپاه هستند
- پرداخت 83 میلیارد ریال وام اشتغال زایی به مددجویان کمیته امداد سقز/ 130 واحد مسکن مددجویی در مناطق محروم روستایی با همکاری قرارگاه خاتم الانبیاء احداث می شود
- جزئیات درگیری سپاه با یک گروهک مسلح در منطقه مرزی اشنویه
- بازارچه سیف مجددا بسته می شود/ محروم کردن شهرستان سقز از تجارت مرزی ادامه دارد
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- مرگ پایان اختلاف پسر جوان با پدرش در سقز
- تقدیر و تشکر سرپرست فرمانداری سقز از حضور مردم شریف شهرستان در راهپیمایی روز جهانی قدس
- خروش روزه داران سقزی در حمایت از قدس به روایت تصویر
- روز قدس، نماد وحدت و انسجام مسلمانان است
- مراسم احیای شب قدر در سقز + عکس
- امام خمینی(ره) درس آزادگی را در علم و عمل به دنیا آموخت
- براندازی نظام و دین اسلام از اهداف شوم دشمنان است
- رعد و برق و باران و تگرگ دوباره در راه کردستان
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- 81 درصد واجدین شرایط در سقز کارت هوشمند ملی دریافت کرده اند
- نامه علمای اهل سنت به رهبر انقلاب در پی خروج آمریکا از برجام
- مسمومیت ۲۲۲ کردستانی بر اثر مصرف قارچ های سمی از ابتدای امسال
- رفع عطش در ماه رمضان با سادهترین روشها/ مصرف میوه در وعده سحر را از یاد نبرید
علی محمدی ازبهارستان [پنجشنبه 8 بهمن 1394 | 11:38] پاسخ
تعلیم وتربیت جای خودش رابه پول بل اجبارعوض کرده است دبستان مردوخ دخترانه وهفت تیرپسرانه به زورپول ازوالدین می گیرندوچندین دفعه والدین به آموزش وپرورش مراجعه کرده انداماهیچ نتیجه ای نگرفته اندوبامتخلفین درمدارس برخوردقانونی تاحالا نشده است مدرسه امکانات میخواهدامابه چه قیمتی وقتی خودخانواده هازیرفشارزندگی کمرشون شکسته حتی پول نان خالی وبرق وآب وگازرا.....راندارندبایدبرای بالابردن پست ومقام برخانواده هافشارآوردوله شون کردآیااین درسته چرامعلمین که خودشون تامین هستندهرماه نفری پنج هزارتومان ازحقوقشان به مدرسه هدیه نمی دهندوکمک نمی کنندچراوچراکسی نیست بامدیران مدرسه یه تذکرکتبی بدهد