سرخط خبرها :
دوشنبه 9 آذر 1394 / 13:46|کد خبر : 279|گروه : اجتماعی

گزارش اختصاصی/

نقدی بر جاده های مرگ در کردستان/ شاه راهی برای رسیدن به دنیایی دیگر

نقدی بر جاده های مرگ در کردستان/ شاه راهی برای رسیدن به دنیایی دیگر

سقز شاهراه ارتباطی میان آذربایجان، كردستان، منطقه غرب كشور و البته مرز ایران و عراق از طریق بانه و مریوان است بنابراین در طول ماههای مختلف سال مسافران و گردشگران زیادی به این شهرستان سفر و عبور می کنند و متأسفانه روزی نیست که در مسیر شاهراه های عمومی شاهد واقعات مرگبار تصادف و حوادث جاده ای نباشیم.

به گزارش خبرنگار گولان سقز، سوانح رانندگی در جهان در حال افزایش است و هم اكنون به عنوان نهمین عامل مرگ ومیر در جهان تلقی می شود. این امر بیش از هر چیزی ناشی از رشد تعداد ماشین ها در جهان بخصوص در كشورهای در حال توسعه است و بیشتر تلفات نیز مربوط به همین كشورها است. ایران نیز به عنوان یك كشور در حال توسعه از این امر مستثنی نیست. اما با شگفتی باید اذعان كرد ایران از نظر تلفات انسانی ناشی از سوانح رانندگی وضعیت بحرانی دارد به طوری كه جاده های ایران را باید جاده های مرگ نامید.

سقز با بیشینه تاریخی بیش از 3هزار سال جزو قدیمی‌ترین شهرهای ایران است و دومین شهر كردستان ازنظر جمعیت و مساحت به شمار می‌رود و قابلیت‌های ویژه خود را دارد.

 سقز شاهراه ارتباطی میان آذربایجان، كردستان، منطقه غرب كشور و البته مرز ایران و عراق از طریق بانه و مریوان است بنابراین در طول ماههای مختلف سال مسافران و گردشگران زیادی به این شهرستان سفر و عبور می کنند و متأسفانه روزی نیست که در مسیر شاهراه های عمومی شاهد واقعات مرگبار تصادف و حوادث جاده ای نباشیم.

جاده سقز_ دیواندره، سقز _بانه، سقز_مریوان و سقز_بوکان که راه ارتباطی روستاهای زیادی به شهرهای مختلف و مرکز استان است دارای مشکلات زیادی است که سال‌هاست از آن رنج می‌برد که این مشکلات سبب به وقوع پیوستن تصادفات زیاد و جان باختن تعداد بیشماری از هموطنان عزیزمان می‌شود.

 

طرح کریدور شمال غرب به جنوب غرب یکی از مهمترین محورهای مواصلاتی کشور است که سابقه آن به طرح آمایش سرزمین در سال 1354 برمی گردد که مهندسین مشاور ستیران مهمترین محورهای مواصلاتی کشور را شناسایی و مطرح نمودندکه یکی از آنها بزرگراه میاندوآب_ کرمانشاه با 420 کیلومتر بود و قسمت عمده این بزرگراه (312 کیلومتر)در استان کردستان در مسیرهای ترددی بوکان-سقز-دیواندره-سنندج-کرمانشاه قرار گرفت.

بر اساس پیش بینی های صورت گرفته بایستی تا پایان برنامه چهارم توسعه کشور در سال 1388 صد در صد این پروژه به بهره برداری می رسید اما متأسفانه با گذشت بیش از 6 سال از پایان برنامه چهارم، هنوز قسمت عمده ای از عملیات این مسیر محقق نشده است.

سوء مدیریتها و غفلت دولتهای قبلی و دولت جدید در زمینه توسعه جاده های ارتباطی باعث بروز حوادث ناگوار رانندگی در این مسیرهای ارتباطی شده است که نمونه آن تصادف مرگبار اتوبوس تهران_ بانه در مسیر سقز _دیواندره میباشد که منجر به کشته شدن 6 نفر و تعداد زیادی زخمی و همچنین تصادفات هفته گذشته در جاده بوکان_ سقز بود که 13 کشته و زخمی را دربرگرفت. بر اساس قرارداد منعقد شده با پیمانکار طرح بایستی این مسیر در سال 1390 به بهره برداری می رسید و این در حالی است که میزان پیشرفت این پروژه در این مسیر بسیار ناچیز می باشد.

مسئله مهم دیگری كه گریبانگیر سیستم حمل و نقل كشور است، در میان رانندگان هنوز فرهنگ درست رانندگی كردن، جا نیافتاده است. این امر با نوعی بسترسازی فرهنگی امكان پذیر است. یعنی با به كار گیری تكنولوژی های جدید برای كنترل راننده ها و همچنین آموزش دادن اصول مهم راهنمایی و رانندگی در دوران كودكی به فرزندان می تواند راهكار مناسبی باشد.

عامل دیگری كه سبب افزایش تلفات انسانی در سوانح رانندگی می شود، وضعیت امداد و اورژانس كشور است. سازمان های متولی امدادرسانی نه تنها از ضعف تشكیلاتی در رنج هستند بلكه از تجهیزات مناسب و مدرن همچون آمبولانس های پیشرفته و هلی كوپتر امداد نیز تا حدی محروم هستند. باید ناآگاهی عموم مردم در همراهی و همكاری با گروه های امداد را نیز به آن افزود، مسائلی همچون ترافیك های جاده ای و بزرگراهی كه همراهی مردم را طلب می كند و این امر هم یكی از مهم ترین عوامل در تلفات انسانی می باشد، كه نیازمند اختصاص بودجه مناسب و تربیت افراد متخصص است.

در نهایت باید گفت كه افزایش تلفات در سوانح رانندگی مربوط به یك عامل به نام راننده یا عدم توسعه راهها نیست، بلكه این یك مسئله ملی است و سامان دادن به آن از عهده یك وزارتخانه به نام وزارت راه خارج است و وزارتخانه و ارگان های مختلف و تك تك مردم در این امر مسئولند و تا سرمایه گذاری مناسبی چه از لحاظ معنوی مانند آموزش به مردم و چه مادی مانند توسعه جاده ها، فرودگاه و راه آهن صورت نگیرد راه مناسبی برای برون رفت از این معضل وجود ندارد.

انتهای پیام/

گولان، هه وال، شاره که م سه قز، سقز، کوردستان، سایت خبری، شهرستان سقز



برچسب ها :

سقزکردستانجاده های مرگتصادف

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
آخرین اخبار
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

تلگرام، گولان سقز، شبکه های اجتماعی، همراه باگولان

بیمارستان، نوبت اینترنتی، بیمارستان امام خمینی، کلینک تخصصی، درمانگاه چشم، متخصص داخلی، زنان و زایمان، گوش، حلق و بینی، رزرو نوبت اینترنتی، متخصص کلیه و مجاری، ارتوپدی، قلب، بیمارستان امام خمینی سقز، بیمارستان بعثت، بیمارستان توحید، بیمارستان قدس،بیمارستان فجر مریوان، بیمارستان امام حسین بیجار، بیمارستان شهید بهشتی قروه، بیمارستان بوعلی مریوان، بیمارستان صلاح الدین ایوبی بانه، بیمارستان سقز، بیمارستان سنندج، بیمارستان مریوان، بیمارستان بیجار، بیمارستان قروه، بیمارستان بانه

ADS In Website

ADS In Website

ADS In Website

کسب و کار، تجارت، آگهی، خوش فروش، رایگان، تبلیغات، ایران، کامپیوتر، پوشاک، مواد غذایی، آموزش، بهزاد مرادی سقز

شبکه، فضای مجازی، کانال اطلاع رسانی، شبکه ایرانی، رسانه، موبایل، گوشی

فراخوان، خبرنگاری، سقز، اطلاع رسانی، سایت گولان، گولان سقز، پوستر

گولان سقز، پخش زنده، شبکه های استانی، شبکه ملی، شبکه های صدا وسیما، شبکه سه، کردستان