موسیقی کُردی آینده پرباری دارد/ بیمه هنرمندان، یکی از مشکلات اهالی هنر است
هنرمند سقزی با بیان اینکه موسیقی کُردی آینده پرباری دارد گفت: اما در این زمینه باید فکری هم به حال فعالان این عرصه بشود.
به گزارش گولان سقز، در سالهای اخیر نسل جدیدی از هنرمندان استان پا به عرصه هنر موسیقی نهاده اند و سعی در استفاده از تکنولوژی و اصول علمی موسیقی برای غنای موسیقی کردی دارند. این دسته از هنرمندان باتوجه به تجربیات وتواناییهای ذاتی خود برای اشاعه موسیقی کردی که دارای غنای فراوانی است، تلاش میکنند.
«سیروان رضازاده» یکی از هنرمندان سقزی است که در زمینه موسیقی فولکلور توانسته موفقیتهای بسیاری کسب کند، به طوری که اکنون وی یکی از چهرههای موسیقی در سقز محسوب میشود. تقلید صدا نیز یکی دیگر از کارهای هنری رضازاده محسوب میشود که در کمتر کسی میتوان این هنر را یافت، زیرا نیازمند تواناییهای خاصی است تا بتوان تقلید صدای افراد را به خوبی اجرا کرد.
رضا زاده درباره شروع به کار هنری خود چنین میگوید: متولد سال 1369 هستم و از همان ایام کودکی علاقه خاصی به موسیقی کردی و تقلید صدای خوانندگان کردستان چون ماموستا عین الدین مریوانی، عادل هورامی و عزیز ویسی داشتم. برای همین از سال 1390 به صورت حرفهای وارد این عرصه شدم و با چند گروه هنری از جمله گروه «خه م روین » در سقز همکاری ام را شروع کردم.
وی که به صورت حرفهای نیز در عرصه موسیقی کردی فعالیت میکند، درباره وضع موسیقی چنین میگوید: موسیقی کردی در عصر حاضر چنان ارزشمند و پر بها شده است که سایر موسیقی دانان از ملودیهای کردی در موسیقی خود استفاده میکنند. در بسیاری از کشورهای اروپایی هم شاهد هستیم که بسیاری از آیینها و برنامههای ملی خود را با موسیقی و ارکستر کردی شروع میکنند.
این هنرمند سقزی در ادامه به اهمیت موسیقی در زندگی روزمره اقشار جامعه اشاره میکند و ادامه میدهد: موسیقی و برنامه شاد غذای روح مردم است. بنابراین همه اقشار از پیر و جوان گرفته در فضایی آرام به این هنر علاقه مند هستند، خصوصاً در کردستان این مساله نمود خاصی دارد. باید مسئولان نیز به تقویت این هنر و ایجاد امکانات لازم برای اشاعه آن توجه کنند.
راه اندازی رشته موسیقی در دانشگاه کردستان
رضازاده با بیان اینکه موسیقی در ذات خود تحول گرایانه و رو به رشد است، میافزاید: رعایت اصول علمی و فنی برای فعالان این عرصه در دنیای امروز بسیار ضروری است. یکی از کارهای مناسب دولت، راه اندازی رشته موسیقی در دانشگاه کردستان بود که میتواند شروع خوبی باشد. موسیقی کردی آینده پرباری دارد، اما در این زمینه باید فکری هم به حال فعالان این عرصه بشود.
وی درباره مسائل و مشکلات هنرمندان عنوان میکند : فعالیت در عرصه هنر و به ویژه موسیقی مشکلات و موارد خاص خود را دارد، بیمه هنرمندان یکی از بزرگ ترین مشکلات وگلهمندیهای فعالان این عرصه است.
رضازاده اضافه میکند: به نظر من وزارت ارشاد و مرکز ملی موسیقی باید برنامههای خاصی برای بیمه هنرمندان موسیقی به ویژه هنرمندان محلی داشته باشد. امروز میبینیم اکثر هنرمندان ما دچار مشکل مالی هستند و در دوران پیری هیچگونه پشتوانه مالی ندارند.
تنوع و غنای موسیقی کردی
رضازاده درباره جایگاه موسیقی کردی در ایران میافزاید: مردم هر ناحیه به موسیقی محلی خود بیشتر از سایر مناطق توجه میکنند، ولی تنوع و غنای موسیقی کردی سبب شده است تا مردم سایر مناطق نیز به دیده احترام به ملودیها و آوازهای کردی بنگرند و برای آنها جذابیت داشته باشد.
وی میگوید: بارها از هنرمندان عرصه موسیقی کردستان برای شرکت در مراسم به شهرهای بزرگ مثل تبریز و تهران دعوت شده، زیرا موسیقی فولکلور کردی برای آنان از جذابیت و نوآوری بالایی برخوردار است.
راهکارهای توسعه موسیقی کردی
این هنرمند و فعال عرصه موسیقی سقز به بیان راهکارهای توسعه و ارتقای سطح موسیقی کردی میپردازد و میگوید: برگزاری جشنواره بین المللی موسیقی کردی، حمایت از برنامهها و کارگاههای آموزشی موسیقی، حمایت از هنرمندان، برگزاری جشنوارههای موسیقی کردی و فولکلور، برنامه سازیهای مناسب از سوی صدا و سیمای هم شبکه استانی و هم شبکههای سراسری و تجلیل از هنرمندان برای ارتقای سطح موسیقی کردی ضروری است.
رضازاده تصریح میکند: توجه به جوانان و دلگرمی آنان میتواند چشم اندازهای روشن و امیدوارکنندهای به روی موسیقی کردی بگشاید.
گفتگو از: محسن مصطفایی
انتهای پیام/
برچسب ها :
موسیقیموسیقی سقزموسیقی فولکلورهنرمندبیمه هنرمندانموسیقی کُردیسیروان رضازادههنرمندان سقزنظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- بره میش وحشی به دامن مادر برگشت
- مشکل بازارچه سیف سقز مربوط به اقلیم کردستان عراق است
- سپاه هیچ نقشی در بستهشدن مرز سیف سقز ندارد/کسانی که بستن مرز را به سپاه ربط میدهند، بدخواه سپاه هستند
- پرداخت 83 میلیارد ریال وام اشتغال زایی به مددجویان کمیته امداد سقز/ 130 واحد مسکن مددجویی در مناطق محروم روستایی با همکاری قرارگاه خاتم الانبیاء احداث می شود
- جزئیات درگیری سپاه با یک گروهک مسلح در منطقه مرزی اشنویه
- بازارچه سیف مجددا بسته می شود/ محروم کردن شهرستان سقز از تجارت مرزی ادامه دارد
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- مرگ پایان اختلاف پسر جوان با پدرش در سقز
- تقدیر و تشکر سرپرست فرمانداری سقز از حضور مردم شریف شهرستان در راهپیمایی روز جهانی قدس
- خروش روزه داران سقزی در حمایت از قدس به روایت تصویر
- روز قدس، نماد وحدت و انسجام مسلمانان است
- مراسم احیای شب قدر در سقز + عکس
- امام خمینی(ره) درس آزادگی را در علم و عمل به دنیا آموخت
- براندازی نظام و دین اسلام از اهداف شوم دشمنان است
- رعد و برق و باران و تگرگ دوباره در راه کردستان
- رونق گردشگری محور توسعه روستاهای سقز
- 81 درصد واجدین شرایط در سقز کارت هوشمند ملی دریافت کرده اند
- نامه علمای اهل سنت به رهبر انقلاب در پی خروج آمریکا از برجام
- مسمومیت ۲۲۲ کردستانی بر اثر مصرف قارچ های سمی از ابتدای امسال
- رفع عطش در ماه رمضان با سادهترین روشها/ مصرف میوه در وعده سحر را از یاد نبرید